Waar ik als tiener echt geen interesse had in het maken van juwelen (dragen wel, maar maken?  hoh maar!), ben ik nu gepassioneerd door juwelen, en dan vooral parels.

Via een omweg - ik heb een bachelor Secretariaat-Talen - ben ik toch gebeten geraakt door een microbe, die ik voor de rest van mijn leven zal meedragen.

Wat begon als een bijverdienste - parelcolliers herstellen voor mijn papa, die een winkel met juwelen en uurwerken in Roeselare uitbaatte - groeide na verloop van tijd uit tot een zelfstandig bijberoep.

Door de vele mogelijkheden die zich de jongste tijd aanboden, qua kleur, materiaal en vormen in parels en edelstenen, is het een plezier om juwelen te ontwerpen.  

Maar ik wou meer, ik wou mijn eigen atelier en volgde 6 jaar avondonderwijs (4 jaar juwelier-goudsmid, 1 jaar verloren was en 1 jaar juweelontwerp).

In volle coronaperiode, verloor ik mijn mentor en drijvende kracht, mijn papa en twijfelde ik zelfs of het nog zin had om verder te doen.  

Toen herinnerde ik mij zijn woorden: Maar Wiebke, je doet dat toch zo graag.

Daarom besloot ik om mij te focussen op ontwerpen met voornamelijk met parels en edelstenen en dit in combinatie met een afwerking in zilver of goud.

Je kan bij mij ook altijd terecht voor het herstellen van jouw parelcolliers of -armbanden.  Ik geef ze met heel veel liefde en plezier een tweede leven.

Naast de pareljuwelen, heb ik een kleine collectie (trouw)ringen, juwelen met vingerafdruk, naamkettingen en juweeltjes die nog passen binnen mijn stijl en concept .

Meer info over mijn gevolgde opleidingen?  CV